Čiľania sa o MS pripravili sami. Vskutku kuriózne!

NETKY.SK • 11 Október 2017, 18:24 • 2 min
Čiľania sa o MS pripravili sami. Vskutku kuriózne!

SANTIAGO - Upozornili totiž na neoprávnený štart hráča Bolívie v zápase proti nim. Po kontumácii im potom prirátali dva body. Lenže body prirátali aj Peruáncom, a to hneď tri, a Peru nakoniec postúpilo iba vďaka lepšiemu skóre...

slovakia

left justify in out

Čile prišlo o MS 2018 aj kontumáciou dvoch stretnutí juhoamerickej kvalifikácie, ktorá nasledovala po tom, ako sa táto krajina sťažovala na Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA) a Športovom arbitrážnom súde (CAS). Čiľania obsadili nepostupové šieste miesto, keď ich o piatu priečku pripravili reprezentanti Peru vďaka lepšiemu skóre.

 

V zápasoch proti Čile i Peru hral za Bolíviu Nelson Cabrera. Ten sa narodil v Paraguaji a nastúpil na tieto dve stretnutia neoprávnene. Rozhodol o tom CAS, ktorý na to upozornila Čílska futbalová asociácia (ANFP) po zápase s Bolíviou 6. septembra. CAS skontumoval zápasy Čile - Bolívia 0:0 a Bolívia - Peru 2:0 v prospech bolívijských súperov.

 

Čiľanom sa do konečnej tabuľky pripočítali dva body, no Peruáncom až tri. Obe reprezentácie skončili so ziskom 26 bodov a Peru sa o skóre dostalo na barážovú pozíciu pred úradujúcich majstrov Južnej Ameriky. Informoval o tom portál sportskeeda.com.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies