Čiernohorský minister vnútra varoval ľudí, aby nevychádzali do ulíc

NETKY.SK • 17 Október 2016, 08:28 • 2 min
Čiernohorský minister vnútra varoval ľudí, aby nevychádzali do ulíc

PODGORICA - Minister vnútra Čiernej Hory Goran Danilovič včera varoval ľudí, aby zostali vnútri namiesto oslavovania v uliciach, keď budú vyhlásené výsledky parlamentných volieb. Čiernohorské orgány predtým oznámili zatknutie 20 srbských občanov, ktorí po hlasovaní údajne plánovali útoky na čiernohorský parlament a jeho predstaviteľov, informovala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Vyzývam všetky politické strany, ktoré sa zúčastňujú na voľbách, ktokoľvek bude mať dôvod oslavovať, aby zostal doma so svojimi rodinami," citovala ministra.

 

Panujú obavy z prepuknutia násilností v uliciach hlavného mesta Podgorica medzi stúpencami vlády a opozície, keď budú vyhlásené výsledky volieb.

 

Prokurátori v Čiernej Hore uviedli, že skupina zatknutá pre podozrenie z plánovania ozbrojených útokov po parlamentných voľbách plánovala aj zajatie premiéra Mila Djukanoviča.

 

Osobitný štátny prokurátor vo vyhlásení uviedol, že skupina vytvorila skoršie tento mesiac "zločineckú organizáciu" s cieľom "ovplyvniť zákonné a výkonné orgány v Čiernej Hore". A dodal, že "existuje podozrenie, že táto zločinecká organizácia mala tiež v pláne zadržať premiéra Čiernej Hory."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies