Ciccarelli mieri do Siene slávy spolu s Granatovou a Jamesovou

NETKY.SK • 23 Jún 2010, 16:43 • 2 min
Ciccarelli mieri do Siene slávy spolu s Granatovou a Jamesovou

Ciccarelli mieri do Siene slávy spolu s Granatovou a Jamesovou - Hokej       Bývalý strelec zámorskej NHL Dino Ciccarelli sa stal nominantom do hokejovej Siene slávy v kanadskom Toronte. Spolu s ním sa dostalo rovnakej cti Cammi Granatovej a Angele Jameso

slovakia

left justify in out

      Bývalý strelec zámorskej NHL Dino Ciccarelli sa stal nominantom do hokejovej Siene slávy v kanadskom Toronte. Spolu s ním sa dostalo rovnakej cti Cammi Granatovej a Angele Jamesovej, ako prvým ženám.
      Ciccarelli nastrieľal počas svojich 19 sezón v zámorskej súťaži 608 gólov a zapísal si 592 asistencií. Hral za päť klubov, pričom najdlhšie - deväť rokov - vydržal s Minnesotou North Stars, kam prišiel v roku 1980 ako nedraftovaný voľný hráč. "Toto je pre mňa obrovská pocta, ktorú si budem vážiť do konca života," uviedol v stredu už 50-ročný Ciccarelli, ktorý hral aj za Washington, Tampu Bay, Detroit a Floridu.
      Cammi Granatová bola 15 rokov členkou americkej reprezentácie, pričom získala zlato na ZOH 1998 v Nagane. "Celý život som snívala o NHL, a toto je skvelé naplnenie sna," uviedla Američanka, ktorá hrala v národnom tíme od roku 1990. Angela Jamesová bola štvornásobnou majsterkou sveta s Kanadou a najlepšou strelkyňou v ontárijskej lige v 70. a 80. rokoch minulého storočia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies