Cibulková vo štvrťfinále dvojhry proti Stosurovej

NETKY.SK • 4 Jún 2012, 06:35 • 2 min
Cibulková vo štvrťfinále dvojhry proti Stosurovej

Cibulková vo štvrťfinále dvojhry proti Stosurovej - Tenis Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Semifinalistka z roku 2009 v osemfinále po výbornom výkone vyradila n

slovakia

left justify in out

img

Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. Semifinalistka z roku 2009 v osemfinále po výbornom výkone vyradila najvyššie nasadenú svetovú jednotku Bielorusku Victoriu Azarenkovú za 1:47 h v dvoch setoch 6:2, 7:6 (4). Na svojom obľúbenom dvorci Suzanne Lenglenovej odplatila "Vike" prehru z marcového turnaja v Miami, kde nevyužila vedenie 6:1 a 5:2 a upravila vzájomnú bilanciu na 2:7.
      Cibulková po tretí raz v kariére zdolala aktuálnu líderku rebríčka WTA, vlani na turnaji v Sydney i na tráve vo Wimbledonu zvíťazila nad Dánkou Caroline Wozniackou. V dueli o postup do druhého parížskeho i grandslamového semifinále nastúpi v utorok proti šiestej nasadenej Austrálčanke Samanthe Stosurovej. So šampiónkou US Open má zatiaľ negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2009 s ňou prehrala na harde v Stanforde. Cibulková má vo francúzskej metropole už teraz istú prémiu 155.000 eur a 500 bodov do svetového rebríčka. Azarenková môže prísť o post svetovej jednotky, ak Ruska Maria Šarapovová postúpi do finále.    
      Prvý gem duelu medzi Cibulkovou a Azarenkovou trval 15 minút. Slovenka v ňom nevyužila vedenie 40:0 a Bieloruska napokon premenila v poradí šiesty brejkbal. Cibulková však po sérii skvelých returnov bleskovo kontrovala rebrejkom a v ďalších minútach ovládla dvorec. Od stavu 2:2 získala štyri gemy v rade a prvý set sa stal jej korisťou. Cibulková hrala rovnako ako v predchádzajúcich troch dueloch na tohtoročnom Roland Garros agresívny celodvorcový tenis, na jej konto pribúdal jeden forhendový winner za druhým.
      Azarenkovej chýbal lepší pohyb, pri dlhých výmenách od základnej čiary robila veľa nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva Bieloruska pridala na agresivite a po rýchlom brejku sa ujala vedenia 2:0. Cibulková však následne získala štyri gemy za sebou a bola blízko k postupu medzi elitnú osmičku. Azarenková ale vyrovnala na 4:4, za stavu 5:5 Cibulkovú opäť brejkla a išla podávať na víťazstvo v sete. Cibulková si však vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech. Za stavu 6:4 premenila po skvelom bekhendovom obhodení v poradí druhý mečbal. Aj prvé víťazstvo Cibulkovej nad Azarenkovou sa zrodilo na najpomalšom povrchu - v roku 2008 na zelenej antuke v Amelia Island, kde Slovenka postúpila až do finále. V Paríži ešte v tomto roku nestratila ani set.
      Cibulková po postupe do štvrťfinále žiarila spokojnosťou. Priznala, že na konci druhého setu sa jej vynorili spomienky na duel v Miami. "V Miami som viedla 6:1, 5:2 a zápas som napokon prehrala. Nechcela som pripustiť, aby sa v Paríži stalo niečo podobné, no na konci druhého setu som začala byť trochu nervózna. Nechodila som si pre údery tak, ako dovtedy. Podarilo sa mi však potlačiť negatívne emócie. Za stavu 5:6 som si povedala, že musím hrať opäť svoju hru, ktorá mi dlhé minúty prinášala úspech. Som hrdá na to, ako som zahrala v tajbrejku, vyšiel mi na jednotku. Vyhrala som ho vďaka aktívnej hre. V posledných týždňoch som získala veľa sebadôvery, čo sa naplno prejavilo v dnešnom zápase," povedala Cibulková pre akreditované médiá.
      Slovenka verila, že Azarenkovú môže zdolať. "Je to pre mňa veľmi dôležité víťazstvo. Tento rok som odohrala veľa zápasov, v ktorých som bola blízko k úspechu, no nezvládla som koncovku. Som šťastná, že teraz to vyšlo. Mohol by to byť zlom v mojej kariére. Počas celého duelu som kvalitne returnovala, pri Azarenkovej podaní som si verila. S trénerom Petrom Miklušičákom sme popracovali na viacerých veciach a prináša to ovocie. Dnes mi veľmi dobre vychádzali stopbaly i obhodenia. Odkedy spolupracujeme, postúpila som do finále v Barcelone a do štvrťfinále v Ríme, Bruseli i Paríži, čo je skvelé. Verím, že na Roland Garros som ešte nepovedala posledné slovo. Som veľmi spokojná s tenisom, ktorý tu predvádzam. Cítim sa na kurte uvoľnenejšia ako v minulosti, ani z prípadných nezdarov nerobím žiadnu vedu. Snažím sa myslieť pozitívne," dodala Cibulková v rozhovore s Barbarou Schettovou pre televíznu stanicu Eurosport.

      Azarenková po prehre s Cibulkovou netajila sklamanie zo svojho výkonu. Na otázku jedného z akreditovaných novinárov, ako sa prenesie cez osemfinálové vyradenie, sarkasticky odpovedala: "Asi sa zabijem" a potom začala analyzovať príčiny prehry. "Dnes som hrala pod psa, nič mi nevychádzalo. V tenise jednoducho bývajú aj také dni. Ani nedokážem slovami opísať môj výkon, bola to katastrofa," povedala Bieloruska, ktorá bola na pokraji vyradenae už v 1. kole, keď s Taliankou Albertou Briantiovou prehrávala 6:7 (6) a 0:4.
      
     ženy - dvojhra - osemfinále:
      Dominika CIBULKOVÁ (15-SR) - Victoria Azarenková (1-Biel.) 6:2, 7:6 (4), Samantha Stosurová (6-Austr.) - Sloane Stephensová (USA) 7:5, 6:4


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies