Cibulková po prehre so Sevastovovou: "Zlomilo sa to v úvode 2. setu"

NETKY.SK • 5 Október 2010, 11:11 • 2 min
Cibulková po prehre so Sevastovovou: "Zlomilo sa to v úvode 2. setu"

Cibulková po prehre so Sevastovovou: "Zlomilo sa to v úvode 2. setu"

slovakia

left justify in out

img

Dominika Cibulková nevyužila šancu stať sa po deviatich mesiacoch opäť slovenskou tenisovou jednotkou. V 2. kole dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Pekingu (dotácia 2 milióny dolárov) napriek sľubnému úvodu prehrala s lotyšskou kvalifikantkou Anastasijou Sevastovovou za 1:34 h v troch setoch 6:2, 1:6 a 2:6. Daniela Hantuchová si tak aj v novom vydaní svetového rebríčka WTA udrží pozíciu najvyššie postavenej Slovenky, jej náskok pred Cibulkovou sa však zníži zo 160 na 5 bodov. Na budúci týždeň by sa mali obe slovenské fedcupové reprezentantky predstaviť na turnaji Generali Ladies v rakúskom Linzi.
Cibulková v prvom sete duelu so Sevastovovou na dvorci dominovala. V treťom a ôsmom geme prelomila súperkino podanie a za 29 minút získala úvodné dejstvo hladko vo svoj prospech. Lotyšku žijúcu vo Viedni nepustila ani k jedinému brejkbalu. V druhom sete sa však karta obrátila. Sevastovová pritvrdila na podaní i na returne, od stavu 1:1 získala päť gemov v rade a vynútila si rozhodujúce dejstvo. Cibulková robila čoraz viac nevynútených chýb. V treťom sete síce otočila z 0:1 na 2:1, no v ďalších minútach neuhrala proti Sevastovovej už ani gem. Za stavu 5:2 premenila rodáčka z Liepaje, ktorá v 1. kole vyradila štvrtú nasadenú Austrálčanku Samanthu Stosurovú, hneď prvý mečbal. Cibulková si z Pekingu odnáša šek na 19.950 dolárov a 80 bodov do svetového rebríčka WTA.
Cibulková po prehre so Sevastovovou netajila sklamanie. "Mrzí ma, že som dobre rozohratý zápas nedotiahla do úspešného konca. Úvod bol z mojej strany fantasticky, tlačila som súperku z returnu a zakončovala som výmeny víťaznými forhendami. Robila som na dvorci presne to, čo som mala. Hrala som sebavedomo rovnako ako v 1. kole proti Belgičanke Yanine Wickmayerovej. Zápas sa zlomil za stavu 1:1 v druhom sete, keď som pri podaní Sevastovovej viedla 40:15. Potom som stále rozmýšľala nad dvomi nepremenenými brejkbalmi, príliš som sa tým zaoberala, čo bola chyba. Vyšla som z rytmu, súperka naopak chytila výbornú šnúru a získala šesť gemov za sebou. Pri niektorých loptičkách mala aj potrebné šťastie, keď pri returnoch iba zavrela oči a padlo jej to tam. V treťom sete sa mi už nepodarilo dostať do správneho herného rytmu a super pohody. Nedokázala som zápas otočiť, čo ma mrzí, pretože Sevastovová nebola neprekonateľnou prekážkou" povedala pre TASR Cibulková, ktorú Lotyška svojím výkonom neprekvapila. "S Anastasiou sme spolu už veľakrát trénovali a vedela som, že hrá dobre. Je to nepríjemná súperka, má celkom dobrý servis. Ešte raz škoda, že v druhom a treťom sete sa mi nepodarilo vnútiť jej môj štýl hry," dodala Cibulková, ktorá sa už teší na európske turnaje v Linzi a Moskve. "Turnaje v Azii sú vždy pre mňa také ďaleké a som rada, že záver sezóny absolvujem v Európe. V Pekingu ani v Tokiu som nemala ľahký žreb. V Číne to bolo herne lepšie ako v Japonsku, cením si víťazstvo nad Wickmayerovou. Dúfam, že na zostávajúcich turnajoch v tomto roku to bude z mojej strany ešte lepšie."  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies