Cibulková po prehre so S. Williamsovou: "Bola som nervózna"

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 10:34 • 2 min
Cibulková po prehre so S. Williamsovou: "Bola som nervózna"

Cibulková po prehre so S. Williamsovou: "Bola som nervózna"

slovakia

left justify in out

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela v 3. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Zverenka chorvátskeho trénera Željka Krajana prehrala na centrálnom dvorci s najvyššie nasadenou obhajkyňou titulu Američankou Serenou Williamsovou v ich prvom vzájomnom súboji za 67 minút v dvoch setoch 0:6 a 5:7. Slovensko tak na treťom podujatí veľkej štvorky prišlo aj o posledné želiezko v singli. Cibulková na tráve All England Clubu nenašla recept na disponovanú svetovú jednotku, ktorá počas celého zápasu skvele servovala i returnovala.
V prvom sete nepustila Serena Williamsová Cibulkovú prakticky k ničomu a za 18 minút jej uštedrila "kanára". V druhom dejstve Cibulková zvýšila agresivitu pri jednotlivých úderoch, bola istejšia vo výmenách a do stavu 5:5 držala so súperkou krok. V desiatom geme odvrátila po učebnicovom bekhendovom krose mečbal, no napokon sa jej nepodarilo vynútiť tajbrejk. Za stavu 6:5 premenila Serena Williamsová pri Cibulkovej podaní druhý mečbal, keď loptička z rakety Slovenky skončila v aute. Američanka nastrieľala celkovo 20 es a po prvom podaní stratila v celom zápase iba dve loptičky. Cibulková vo Wimbledone vďaka postupu do 3. kola vyrovnala svoje vlaňajšie maximum. Z turnaja si odnáša prémiu 31.250 libier a 160 bodov do rebríčka WTA.
Cibulková po skončení zápasu priznala, že Serena Williamsová bola na wimbledonskej tráve v sobotu priveľkým sústom. "Ak bude  hrať takto aj v ďalších zápasoch a fantasticky podávať, má veľkú šancu obhájiť titul. Neviem, ktorá súperka by ju mohla zastaviť. Chcela som jej čo najviac znepríjemniť život, ale doľahla na mňa atmosféra centrálneho kurtu, kde som hrala prvýkrát. Svoju rolu zohral aj fakt, že proti Serene som ešte nikdy nehrala. Na začiatku zápasu som bola dosť nervózna, Serena bola naopak v pohode, neskutočne dobre servovala a z každého úderu ma tlačila. Som rada, že aspoň v druhom sete som sa vzchopila a otriasla, ale celý môj výkon bol poznačený nervozitou, čo sa naplno ukázalo v poslednom geme. Na jej vynikajúci servis som dnes nemala vôbec žiadnu šancu, dala mi 20 es, čo hovorí jasnou rečou. Pri niektorých podaniach som si ani neškrtla. V druhom sete som ju v dlhších výmenach dokázala zatlačiť, rozohrala som sa, no ani to nestačilo na to, aby som ho dotiahla aspoň do tajbrejku," povedala pre TASR Cibulková.
Slovenská dvojka vyslovila s celkovým účinkovaním na tohtoročnom Wimbledone spokojnosť. "Uhrať na Wimbledone druhýkrát za sebou tretie kolo nie je zlým vysvedčením. Ak by som nedostala Serenu, mohla som ísť ešte ďalej, no o tom je už teraz zbytočné špekulovať. S trénerom Krajanom v najbližších týždňoch popracujeme na niektorých veciach a myslím si, že by to mohlo byť dobré. Začneme trénovať na betóne. Nebudem štartovať na antukových turnajoch v Prahe ani v Budapešti a predstavím sa až na harde v slovinskom Portoroži. Potom ma už čaká americká šnúra," dodala Cibulková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies