"Mazurekovci" chcú zakázať diskrimináciu nezaočkovaných proti koronavírusu

NETKY.SK • 4 Jún 2021, 15:13 • 2 min
"Mazurekovci" chcú zakázať diskrimináciu nezaočkovaných proti koronavírusu

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci a členovia mimoparlamentného hnutia Republika chcú zakázať akúkoľvek diskrimináciu ľudí, ktorí nie sú zaočkovaní proti ochoreniu COVID-19.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z novely trestného zákona, ktorú predložili do parlamentu na júnovú schôdzu. Informoval o tom hovorca hnutia Ondrej Ďurica s tým, že sa čoraz častejšie objavujú rôzne informácie o tom, že ľudia, ktorí sa nedajú dobrovoľne zaočkovať proti koronavírusu, budú mať obmedzenú účasť na hromadných podujatiach, obmedzené navštevovanie verejných priestorov, využívanie MHD či cestovanie za hranice.

„Ochorenie COVID-19 sa v zozname chorôb, proti ktorým je očkovanie povinné, nenachádza. A preto je absolútne neprípustné, aby boli ľudia, ktorí nepodstúpia zo zákona nepovinné očkovanie, akýmkoľvek spôsobom sankcionovaní, diskriminovaní, segregovaní alebo inak obmedzovaní na svojich základných ľudských právach," zdôrazňuje Republika.

 

Poslanci v novele navrhujú, aby bolo akékoľvek nútenie k nepovinnému očkovaniu proti koronavírusu považované za trestný čin, za ktorý by páchateľovi hrozil trest odňatia slobody.

 

„Obzvlášť, ak by chcel niekto nútiť ľudí k podstúpeniu nepovinného očkovania pod hrozbou akýchkoľvek sankcií či dokonca obmedzení základných ľudských práv," podotkli.

 

Tvrdia, že navrhovanou právnou úpravou smerujú „len na zabezpečenie naozajstnej dobrovoľnosti očkovania proti koronavírusu".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies