Cibulková a Schmiedlová si možno spoločne zahrajú vo štvorhre na OH 2016

NETKY.SK • 26 Október 2015, 14:38 • 2 min
Cibulková a Schmiedlová si možno spoločne zahrajú vo štvorhre na OH 2016

BRATISLAVA - Rebríčkovo dve najvyššie postavené slovenské tenistky súčasnosti Karolína Schmiedlová a Dominika Cibulková si zrejme spoločne zahrajú štvorhru na OH 2016.

slovakia

left justify in out

"Možno pár spoločných deblov absolvujeme už pred Riom. Z jej progresu mám radosť. Vždy sme mali nádejné mladé hráčky, no až Kaja sa dokázala predrať viac dopredu.  Osobne sa veľmi nepoznáme. Keď sa však stretneme na turnajoch, prehodíme spolu pár viet. Kaja je vždy veľmi slušná. Patrí medzi tiché typy. Je to v pohode baba. Budúci rok bude väčší priestor na to, aby sme sa lepšie spoznali. Verím, že bude mať Fed Cup tak rada ako ja a utvoríme silný tím. Už teraz sa teším na februárový zápas Slovensko - Austrália," povedala Cibulková pre denník Šport.

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka už má jasno v tom, že bude pokračovať v spolupráci so šéfom svojho športového zázemia, kapitánom fedcupovej reprezentácie SR Matejom Liptákom: "Veľmi dobre si rozumieme a cítim, že ma ešte stále môže posunúť dopredu. Už sme hovorili aj o tom, na ktorých veciach budeme počas prípravy pracovať. Kondičných trénerov budem mať rovnakých ako tento rok - Róberta Bereša a Petra Hlaváča. Mám však novú fyzioterapeutku. Ivetu Stankovú nahradila Dorottya Olaszová."

Cibulková najmä vinou zdravotnej odmlky trvajúcej od februára do júna dosť klesla vo svetovom rebríčku. Niekdajšia členka Top 10 figuruje na 38. pozícii. Spätne však vôbec neľutuje, že v marci podstúpila operáciu výrastku pri achilovke: "Musím si zaklopať, všetko je v poriadku. V zápase proti Daniele Hantuchovej na Wimbledone som to ešte pociťovala. Po turnaji som si však dopriala pár dní na doliečenie a odvtedy je noha ako úplne nová. S odstupom času som s mojím rozhodnutím podstúpiť operáciu veľmi spokojná. Nič lepšie som nemohla urobiť."

Finalistka melbournských grandslamových Australian Open 2014 Cibulková bude do 6. novembra na dovolenke, potom pôjde na týždeň do kúpeľov. Od 14. novembra ju čaká kondičné sústredenie v Tatrách a 22. novembra odletí do USA na prípravu na Floride.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies