Chyžná z prípadu Straussa-Kahna prvý raz verejne povedala svoju verziu

NETKY.SK • 25 Júl 2011, 08:17 • 2 min
Chyžná z prípadu Straussa-Kahna prvý raz verejne povedala svoju verziu

Chyžná z prípadu Straussa-Kahna prvý raz verejne povedala svoju verziu

slovakia

left justify in out

img

Chyžná z newyorského hotela, obviňujúca zo sexuálneho útoku bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominiqua Straussa-Kahna, po vyše dvoch mesiacoch anonymity prvý raz verejne povedala svoju verziu prípadu. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.
      V dlhom rozhovore pre časopis Newsweek a televíziu ABC vyrazila Nafissatou Diallová do ofenzívy. Právnici Straussa-Kahna totiž medzitým spochybnili jej vierohodnosť.
      Obhajoba vyzvala prokurátorov, aby zrušili obžalobu. Vysvitlo, že 32-ročná Diallová niekoľkokrát klamala. Podľa právnych zástupcov bývalého šéfa MMF chce chyžná z prípadu získať peniaze.
      V rozhovore, publikovanom v nedeľu v internetovom vydaní Newsweeku, Diallová uviedla, že jej Strauss-Kahn pripadal ako šialenec. Incident popísala názorne a s podrobnosťami. Keď zistila, o koho ide, bola zdesená.
      "Pozerala som Channel 7 a hovoria tam - že to je ten muž - ja to neviem - a stane sa budúcim prezidentom Francúzska," uviedla Diallová. "A myslím si, zabijú ma," dodala chyžná.
      Po incidente sa najskôr skryla v chodbe hotela, potom to povedala svoju nadriadenému. Straussa-Kahna polícia odviedla z lietadla, smerujúceho do Francúzska. Mal domáce väzenia, ale prepustili ho na kauciu, keď sa objavili pochybnosti o chyžnej.
      Diallová stále trvala na tom, že jej verzia incidentu je správna. "Kvôli nemu ma nazývajú prostitútkou," poznamenala imigrantka z Guiney.
      "Chcem, aby išiel do väzenia. Chcem, aby vedel, že sú také miesta, kde nemôžete použiť svoju moc, kde nemôžete použiť svoje peniaze," povedala chyžná.
      Obhajcovia bývalého šéfa MMF tvrdia, že Diallová chce využiť dobrovoľný intímny styk na to, aby od Straussa-Kahna získala peniaze. Ďalšie pojednávanie je stanovené na 1. augusta.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies