Chuck Hagel spochybnil článok o izraelskej špionáži voči Spojeným štátom

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 17:57 • 2 min
Chuck Hagel spochybnil článok o izraelskej špionáži voči Spojeným štátom

TEL AVIV - Americký minister obrany Chuck Hagel nemá informácie o tom, že by Izrael vyvíjal špionážnu činnosť voči Spojeným štátom. Rezortný šéf to uviedol na dnešnej tlačovej konferencii v Tel Avive, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hagel reagoval na článok týždenníka Newsweek, ktorý citoval nemenovaných amerických činiteľov, že židovský štát vykonával rozsiahlu špionážnu činnosť proti USA. "Počul som o tom článku. Nie som si však vedomý ničoho, čo by dokázalo potvrdiť uvedené skutočnosti," povedal Hagel na tlačovej konferencii.
     

Izraelský minister obrany Moše Jaalon na záležitosť reagoval slovami: "Ako bývalý šéf (izraelskej vojenskej) tajnej služby som nedal povolenie na žiadnu špionážnu činnosť v Spojených štátoch. A ako minister obrany teraz nepovoľujem špionáž voči Spojeným štátom."
     

Izraelskí predstavitelia na článok reagovali s pobúrením. Minister zahraničných vecí Avigdor Lieberman ho označil za "zlomyseľnú klebetu".
     

Jaalon, ktorý tento rok kritizoval zahraničnú politiku USA, spoločne s Hagelom potvrdil pevné puto medzi oboma krajinami, pričom americký minister zmienil rekordnú výšku americkej pomoci určenej pre Izrael. 
     

Hagel je na trojdňovej návšteve židovského štátu. S tamojšími politikmi bude rokovať o otázkach týkajúcich sa Iránu a Sýrie, ako aj o zlyhaní mierového procesu s Palestínčanmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies