Chrysler zvoláva celosvetovo na opravu vyše 900 tisíc vozidiel

NETKY.SK • 16 Október 2014, 16:03 • 2 min
Chrysler zvoláva celosvetovo na opravu vyše 900 tisíc vozidiel

DETROIT - Spoločnosť Chrysler, ktorá je súčasťou automobilky Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA), zvoláva celosvetovo na opravu viac ako 900 tis. automobilov pre problémy, ktoré by mohli spôsobiť požiar.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom vo štvrtok samotná spoločnosť Chrysler. V prvej fáze automobilka zvoláva na opravu približne 470 tis. osobných áut a SUV, ktoré boli vyrobené v rokoch 2011 až 2014, pre problémy s alternátorom. Ten by totiž mohol náhle zlyhať a spôsobiť stratu rýchlosti alebo požiar, čo by zvýšilo riziko havárie.

 

Druhá fáza zvolávania zahŕňa približne 437 tis. SUV značky Jeep Wrangler vyrobených v rokoch 2011 až 2013. Dôvodom je elektrický konektor v spätnom zrkadle, ktorý by pri kontakte s vodou mohol spôsobiť skrat a následne požiar. Vyplýva to z dokumentov, ktoré zverejnil úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA). Firma Chrysler zároveň zdôraznila, že nevie o žiadnych zraneniach spôsobených spomínanými problémami. 

 

Spoločnosť FCA vznikla po januárovom zlúčení automobiliek Fiat a Chrysler, keď talianska firma prevzala americkú. Transakcia si vyžiadala 4,35 mld. USD. Automobilka FCA sa po tejto fúzii stala siedmym najväčším výrobcom automobilov na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies