Christopher Froome začne súťažnú sezónu v Austrálii

NETKY.SK • 26 December 2016, 15:00 • 2 min
Christopher Froome začne súťažnú sezónu v Austrálii

BRATISLAVA - Trojnásobný víťaz cyklistickej Tour de France Christopher Froome začne súťažnú sezónu 2017 29. januára na pretekoch Cadel Evans Great Ocean Road Race so štartom aj cieľom v austrálskom Geelongu.

slovakia

left justify in out

Potom bude nasledovať pokus o obhajobu prvenstva na Herald Sun Tour (1. - 5. februára). Tridsaťjedenročný rodák z kenského Nairobi sa vyhne európskej zime a podstúpi prípravu v Juhoafrickej republike. Nebude jazdiť na etapákoch Paríž-Nice a Tirreno-Adriatico, na starom kontinente sa po prvý raz predstaví koncom marca na podujatí Okolo Katalánska. V apríli by mal absolvovať Okolo Romandie, v júli Critérium du Dauphiné a potom príde na rad už Tour de France. "Na tento program som si už zvykol,“ povedal Froome pre Gazzetta dello Sport.

Brit vyhlásil, že nebude súperiť s kolumbijským rivalom Nairom Quintanom, ktorý sa okrem Tour chystá v máji aj na Giro d´Italia. Jazdec tímu Sky predpovedá na "starej dáme“ otvorený boj. "Povedzme, že budúcoročná Tour sa líši od normálu. Sú v nej len tri horské dojazdy a len jeden z nich je dlhý a náročný. Myslím si, že o všetkom sa rozhodne v tomto jednom stúpaní, pretože aj časovky sú veľmi krátke. Bude to viac otvorený súboj a to môže byť veľkým lákadlom pre fanúšikov,“ dodal dvojnásobný olympijský bronzový medailista v časovke. Informoval portál Cyclingnews.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies