Chorváti už nemyslia na penaltu, chcú zdolať Kamerunčanov

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 08:45 • 2 min
Chorváti už nemyslia na penaltu, chcú zdolať Kamerunčanov

MANAUS - Kontroverzná penalta, ktorá pochovala nádeje Chorvátov na úspech v otváracom zápase majstrovstiev sveta v Brazílii proti domácim reprezentantom je už pre "vatrených" minulosť.

slovakia

left justify in out

Zverenci Nika Kovača sa sústredia na stredajší duel v A-skupine proti Kamerunčanom, ktorý sa začne o 24.00 h SELČ na štadióne Arena da Amazonia v Manause a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Portugalčan Pedro Proenca. Na čiarach mu budú pomáhať krajania Bertinho Cunha a Tiago Trigo. Trojbodový zápis potrebujú dosiahnuť v srdci Amazonského pralesa aj Afričania, ktorí v ich prvom meraní síl prehrali s Mexičanmi 0:1.

 

Obom tímom hrozí, že do zápasu nezasiahnu ich najväčšie hviezdy. Chorváti hlásia, že stredopoliar Luka Modrič, ktorý si v dueli s Brazíliou poranil chodidlo, je už v poriadku. Kamerunský kanonier Samuel Eto'o vynechal dva tréningy a jeho štart proti Balkáncom je otázny. 

 

Chorvátsko prehralo vo štvrtok s domácim výberom 1:3, keď rozhodujúcim momentom bol už spomenutý sporný pokutový kop nariadený Japoncom Juičim Nišimurom za nepatrný kontakt Dejana Lovrena s Fredom. Kouč európskeho mužstva N. Kovač označil verdikt za hanebný, ale rýchlo sa spamätal a sústredí sa na zvyšné dve vystúpenia jeho zverencov v základnej A-skupine. "Na ihrisku sme ukázali veľké veci, z našej strany to bolo skvelé. Vidím na chalanoch a v ich očiach, že sú nabudení a zdravo túžia po spravodlivej pomste za ten prvý zápas," vyhlásil druhý najmladší kormidelník na MS 2014. 

 

Kamerun je prvý africký tím, ktorý sa dostal na svetovom šampionáte do štvrťfinále. Podarilo sa mu to v roku 1990, keď pri svojom vstupe do turnaja zdolal obhajcu titulu Argentínu. "Ak chceme zostať v hre o postup a pokúsiť sa zopakovať úspech spred 24 rokov, musíme zvládnuť duel proti Chorvátom," uviedol nemecký šéf realizačného tímu afrického mužstva Volker Finke uvedomujúc si, že v záverečnom súboji v "áčku" čakajú jeho zverencov favorizovaní Brazílčania. 

Tabuľka A-skupiny: 
1. Brazília 1 1 0 0 3:1 3 
2. Mexiko 1 1 0 0 1:0 3 
3. Kamerun 1 0 0 1 0:1 0 
4. Chorvátsko 1 0 0 1 1:3 0 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies