Chodorkovský odletel za chorou matkou do Nemecka

NETKY.SK • 20 December 2013, 15:01 • 2 min
Chodorkovský odletel za chorou matkou do Nemecka

MOSKVA - Bývalý šéf ropného koncernu Jukos Michal Chodorkovský, ktorému dnes prezident Vladimir Putin udelil milosť, dnes hneď po prepustení z väzenského tábora odcestoval lietadlom do Nemecka, kde sa lieči jeho ťažko chorá matka.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom viaceré ruské médiá, ktorých správy potvrdila aj tlačová služba federálnej správy nápravno-výchovných zariadení. Tlačová služba dodala, že Chodorkovský pri prepúšťaní na slobodu požiadal o vystavenie cestovného dokladu potrebného na opustenie krajiny. "Po prepustení odcestoval do Nemecka, kde sa lieči jeho matka," spresnila tlačová služba.

Podľa informácií internetového servera Gazeta.ru je však Chodorkovského matka momentálne v Rusku. Chodorkovského hovorkyňa Oľga Pispanenová uviedla, že nevie, kde je Chodorkovskij. Nemecké ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ záležitosť nekomentovalo. Chodorkovský strávil vo väzení viac ako desať rokov za daňové úniky a podvody. Jeho zatknutie v roku 2003 a následné súdne procesy boli považované za trest zo strany Putina za Chodorkovského politické ambície.

Zámer udeliť Chodorkovskému milosť Putin nečakane oznámil vo štvrtok v Moskve tesne po oficiálnom skončení výročnej tlačovej konferencie. Ako dôvod uviedol humanitárne dôvody, keďže Chodorkovského matka je ťažko chorá, ako aj fakt, že odsúdený absolvoval už viac ako desať rokov trestu. Výnos o omilostení Putin podpísal dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies