Chodcom hľadiacim do mobilov budú v Litve hroziť pokuty

NETKY.SK • 6 Október 2018, 08:01 • 2 min
Chodcom hľadiacim do mobilov budú v Litve hroziť pokuty

VILNIUS - Litovskí policajti začnú udeľovať pokuty do výšky 40 eur chodcom, ktorých pristihnú pri používaní mobilných zariadení počas prechádzania cez cestu.

slovakia

left justify in out

Vláda si od tohto opatrenia sľubuje zníženie počtu smrteľných dopravných nehôd, informovala v piatok tlačová agentúra AP.

 

Hovorkyňa litovského ministerstva dopravy Vytaute Šmaižyte uviedla, že chodci sú v Litve účastníkmi dopravných nehôd častejšie než v iných krajinách Európskej únie. V tamojšej štatistike osôb usmrtených pri dopravných nehodách tvoria chodci 38-percentný podiel, zatiaľ čo priemer v EÚ je 20 percent.

 

Šéf litovskej dopravnej polície Vytautas Grašys sa predtým vyjadril, že v súvislosti s týmto opatrením sa očakávajú "dobré výsledky". "Menej nehôd znamená viac zachránených životov," konštatoval.

 

Príslušný zákon, prijatý v stredu, umožňuje od 1. novembra pokutovať chodcov, ak budú vstupovať na cestu alebo cez ňu prechádzať a pritom hľadieť alebo rozprávať do mobilného zariadenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies