Chlapec s Aspergerovým syndrómom má vyššie IQ ako Einstein či Hawking

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 11:20 • 2 min
Chlapec s Aspergerovým syndrómom má vyššie IQ ako Einstein či Hawking

Harrison Casey z waleského mesta Aberdare dosiahol v testovaní IQ vysoké skóre. Podľa britských denníkov dokonca o dva body prekonal svetoznámych fyzikov Alberta Einsteina či Stephena Hawkinga.

slovakia

left justify in out

Dvanásťročný Harrison, ktorému ako štvorročnému diagnostikovali Aspergerov syndróm, sa stal jedným z najmladších členov Mensy, ktorý v tomto type testu získal maximálny možný počet 162 bodov, píše server Novinky.cz.

 

Test, ktorý absolvoval počas februára v hlavnom meste Cardiffe, popísal ako relatívne obtiažny. "Šlo to celkom dobre. Zúčastnil som sa ho, pretože som si myslel, že v ňom môžem dosiahnuť veľmi dobrý výsledok. A mal som pravdu," povedal Daily Mailu.

 

 

 

 

Svojím výsledkom 162 o dva body prekonal i také zvučné mená, akými sú Albert Einstein či Stephen Hawking. Aj keď podľa denníka Independent títo velikáni fyziky s najväčšou pravdepodobnosťou podobný test nikdy neabsolvovali, ich hodnota IQ je všeobecne odhadovaná práve na 160 bodov. 

 

Chlapcovi rodičia si výnimočnosť svojho syna uvedomovali už od jeho detstva. V prvom roku si vraj čítal noviny a v troch rokoch ovládal malú násobilku. V budúcnosti by sa Harrison chcel stať patológom a objaviť lieky na zatiaľ nevyliečiteľné choroby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies