Chelsea vyrovnala rekord Arsenalu

NETKY.SK • 1 Január 2017, 15:02 • 2 min
Chelsea vyrovnala rekord Arsenalu

LONDÝN - Futbalisti Chelsea Londýn vyrovnali v posledný deň uplynulého roka rekord anglickej Premier League. V domácom súboji so Stoke City (4:2) zaznamenali trináste víťazstvo za sebou v jednej ligovej sezóne, čo sa doteraz podarilo iba Arsenalu Londýn na konci ročníka 2001/2002.

slovakia

left justify in out

"Nebolo to ľahké, ale ukázali sme silnú vôľu," povedal kouč Chelsea Antonio Conte po stretnutí, v ktorom jeho zverenci dvakrát stratili tesný náskok. V 64. minúte vyrovnal Peter Crouch na 2:2, už o minútu ale Willian svojim druhým gólom opäť poslal domácich do vedenia a triumf favorita spečatil päť minút pred koncom Diego Costa.

 

Chelsea tak má na čele tabuľky naďalej sľubný šesťbodový náskok pred FC Liverpool a tréner Conte vysoko vyzdvihol víťaznú mentalitu kabíny: "Zaslúžene si užívame prvé miesto, pretože tento tím viackrát ukázal, ako veľmi chce úspech a ako veľmi chce vyhrávať. To nás zatiaľ v tejto sezóne zdobí."

 

V prípade stredajšieho úspechu na ihrisku Tottenhamu môže londýnsky celok vyrovnať aj ligový rekord Arsenalu v sérii víťazstiev za sebou celkovo (14). "Sú pred nami ťažké zápasy. Po trinástich výhrach bez zaváhania chce naše ťaženie každý ďalší súper zastaviť. Prvá polovica sezóny bola z nášho pohľadu fantastická a bude náročné to zopakovať. Ale keď mám v kádri takéto typy hráčov, spávam dobre, " tvrdí Conte.

 

"Napriek skvelej šnúre musíme zostať stále pri zemi a sústrediť sa na to, po čom túžime. Proti Stoke to nebol jednoduchý zápas, no ukázali sme charakter," hodnotil silvestrovské vystúpenie strelec prvého gólu Chelsea Gary Cahill.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies