Chelsea aj City majú vo vzájomnom súboji čo naprávať

NETKY.SK • 30 Január 2015, 12:11 • 2 min
Chelsea aj City majú vo vzájomnom súboji čo naprávať

LONDÝN - Týždeň po nečakanom vypadnutí z FA Cupu budú mať hráči FC Chelsea aj Manchestru City vo vzájomnom súboji v 23. kole najvyššej anglickej futbalovej súťaže v úmysle napraviť svoje zlyhanie.

slovakia

left justify in out

Minulú sobotu v domácom prostredí Londýnčania podľahli Bradfordu a “Citizens” tímu FC Middlesbrough. Do stretnutia, ktorého výkop na štadióne Stamford Bridge je naplánovaný na 31. januára o 18.30 h SEČ, pôjdu predsa len v lepšom rozpoložení zverenci trénera Josého Mourinha. Tí v týždni postúpili cez FC Liverpool do finále Anglického ligového pohára.

 

V sobotu pôjde tiež o meranie síl dvoch najväčších ašpirantov na majstrovský primát v Premier League 2014/2015. “The Blues” sú s 52 bodmi lídrom najvyššej anglickej súťaže, Manchester City pod vedením kouča Manuela Pellegriniho zaostáva na druhom mieste o päť bodov, v prípade víťazstva sa teda výrazne priblíži k vedúcemu mužstvu. 

 

Prvý vzájomný tohtosezónny zápas sa 21. septembra minulého roka na Etihad Stadium skončil nerozhodným výsledkom 1:1, v ligovom dueli otvoril skóre v 71. min André Schürrle. Ten si už na Britských ostrovoch streleckú bilanciu nezveľadí, Chelsea ho totiž v závere januárového prestupového obdobia pustila do VfL Wolfsburg. Dve minúty pred koncom riadneho času vyrovnal Frank Lampard. Domáci hrali od 66. min bez vylúčeného Pabla Zabaletu, ktorý sa pod sprchy predčasne porúčal po druhej žltej 

 

Hráči Manchestru City si vo štvrtok zatrénovali na snehu, podľa fotografie na mcfc.co.uk dokonca brankár Joe Hart na chvíľu vymenil loptu za lopatu. Obrancovi Eliaquimovi Mangalovi nezáleží na tom, či v zostave FC Chelsea nastúpi kanonier Diego Costa, so 17 gólmi najlepší strelec doterajšieho priebehu sezóny 2014/2015 v anglickej I. lige. “Pre mňa sa Costovou prítomnosťou či neprítomnosťou nič nemení. Sústredíme sa na náš herný prejav. Je jedno, či nastúpi Costa, Didier Drogba alebo Loic Rémy, naša úloha zostáva rovnaká - vyhrať. Pokiaľ sa nám to má podariť, musíme diktovať spôsob hry," povedal v predzápasovom rozhovore na oficiálnom webe ManCity 23-ročný francúzsky stredný obranca. 

 

Eliaquim Mangala opísal, aké je byť protivníkom Diega Costu na trávniku: “Vždy sa snaží súpera zdolať mentálne. Snaží sa ho zneistiť a vyviesť z normálu. Pokiaľ na to zareagujete, dosiahol svoje." 

 

Bývalý hráč FC Porto a Standardu Liége očakáva, že taktika Josého Mourinha bude v sobotu zameraná na protiútoky napriek tomu, že FC Chelsea bude na vlastnom ihrisku. “My presadzujeme ofenzívu a nemienime sa vzdať tohto prístupu. Chelsea má dobre organizovanú obranu a využíva protiútoky. Na oboch stranách figuruje množstvo kvalitných futbalistov. Ideme si tam po tri body, je to významný rival v boji titul. Musíme skresať náš odstup na čelo," doplnil Mangala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies