Charlie Hebdo potrebuje po teroristickom útoku nový tím, vyhlásil člen redakcie

NETKY.SK • 12 November 2015, 14:12 • 2 min
Charlie Hebdo potrebuje po teroristickom útoku nový tím, vyhlásil člen redakcie

PARÍŽ - Člen redakčného tímu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo, Patrick Pelloux, dnes povedal, že noviny ochromené tohtoročným teroristickým útokom potrebujú nový tím, ale sú vplyvnejšie než kedykoľvek predtým.

slovakia

left justify in out

Publicista a lekár Pelloux patril k prvým ľuďom, čo prišli do parížskych kancelárií Charlie Hebdo po masakre zo 7. januára, ku ktorej došlo počas porady. Na noviny zaútočili francúzski islamskí extrémisti z pomsty za urážlivé karikatúry proroka Mohameda, pripomenula tlačová agentúra AP. Pelloux oznámil, že z týždenníka odchádza, ešte v septembri, krátko po poslednom vydaní s kresbami karikaturistu Luza, ktorý takisto útok prežil a takisto z týždenníka odišiel. V dnešnom rozhovore pre francúzsku televíziu iTELE Pelloux uviedol, že noviny potrebujú ľudí, ktorí pomôžu "znovu nájsť posolstvo karikatúry"Pelloux vydal tento týždeň knihu na počesť svojich zavraždených kolegov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies