Talianske odbory demonštrovali v Ríme proti sociálnej politike vlády

NETKY.SK • 7 Máj 2023, 20:00 • 2 min
Talianske odbory demonštrovali v Ríme proti sociálnej politike vlády

RÍM - V sobotu sa zišli vyše 30.000 ľudí v Ríme na protestnom zhromaždení talianskych odborov. Účastníci vyjadrovali nesúhlas so sociálnou politikou pravicovej vlády.

slovakia

left justify in out

Asi 30.000 ľudí sa v sobotu (6. 5.) zišlo v Ríme na protestnom zhromaždení talianskych odborov. Účastníci vyjadrovali nesúhlas so sociálnou politikou pravicovej vlády. Na čelo demonštrácie sa postavili odboroví predáci a šéfka najsilnejšej opozičnej Demokratickej strany (PA) Elly Schleinová. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

 

Kritika sa zamerala predovšetkým na balík reforiem trhu práce, ktorý schválil vládny kabinet 1. mája. Na jeho základe budú môcť talianski zamestnávatelia ľahšie ponúkať časovo ohraničené pracovné zmluvy. Program takzvanej "občianskej mzdy", teda paušálnych príspevkov zavedených v snahe znížiť riziko prepadu obyvateľov do chudoby, vláda zredukovala, pričom argumentovala tým, že chce práceschopných ľudí motivovať, aby si aktívnejšie hľadali zamestnanie. Zatraktívniť prácu majú aj daňové úľavy pre zamestnancov. Odborový zväz CGIL označil reformu za "akt ignorancie". Opozičná PD tvrdí, že reformy iba zvýšia počet ľudí s neistými pracovnými úväzkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies