Novým generálnym manažérom Detroit Red Wings sa stal Steve Yzerman

NETKY.SK • 19 Apríl 2019, 15:52 • 2 min
Novým generálnym manažérom Detroit Red Wings sa stal Steve Yzerman

DETROIT - Po neúspešnej sezóne, kedy sa populárny hokejový klub NHL Detroit Red Wings nedokázal prebojovať do vyraďovacej časti súťaže, sa vedenie rozhodlo vymeniť post generálneho manažéra.

slovakia

left justify in out

Staršia generácia fanúšikov Detroitu Red Wings si určite pamätá na svojho bývalého kapitána Stevena Yzermana. práve on sa stal novým generálnym manažérom klubu, v ktorom pôsobili aj Slováci Marán Hossa, Tomáš Tatar, Tomáš Kopecký či Tomáš Jurčo. Hokejový klub má okrem iného bohatú históriu a niekoľkokrát sa tešil aj zo zisku Stanley Cupu. Ten posledný "červené krídla" vyhrali v sezóne 2008/2009.

 

img

 

Steve Yzerman patrí zase k starším víťazom. Ako kapitán ho zdvihol nad hlavu v roku 2002. Patrí medzi ikony klubu, pretože od roku 2007 jeho dres vysí pod stropom haly popri takých menách ako Sawchuck, Abel či Lindsay. Číslo 19 už nebude v drese Detroitu nosiť žiadny iný hokejista.

 

img

 

Na medzinárodnej scéne získal s tímom Kanady bronz z juniorských majstrovstiev z roku 1983. K nemu sa pridali 1 zlatá a 3 strieborné medaily z účinkovania v seniorskom reprezentačnom tíme. V roku 2002 vyhral s Kanadou zlato na olympijskych hrách v Salt Lake City.

 

 

Päťdesiattriročný olympijský víťaz z roku 2002 sa do manažmentu vrátil po 9 rokoch. Yzerman pôsobil od roku 2010 ako generálny manažér a viceprezident pre hokejové operácie v Tampa Bay Lightning.  Angažovanie Yzermana na poprednú funkciu v klubovom manažmente je reakciou aj na tretiu neúčasť v play off v rade.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona