Chaos v Ria de Janeiro: Prívalový dážď zatopil časti mesta, hlásia prvých mŕtvych!

NETKY.SK • 12 December 2013, 08:48 • 2 min
Chaos v Ria de Janeiro: Prívalový dážď zatopil časti mesta, hlásia prvých mŕtvych!

RIO DE JANEIRO - Prívalové dažde vyvolali v stredu v Riu de Janeiro chaos. Voda zaplavila viaceré časti brazílskeho mesta a vážne narušila dopravu - letiská dočasne uzavreli a prímestské vlaky prestali premávať.

slovakia

left justify in out

Požiarnici oznámili, že v rieke na chudobnom severnom predmestí Ria našli telá dvoch ľudí.

Federálna vláda informovala, že posilní políciu po tom, ako bolo oznámené rabovanie a vláda štátu Rio de Janeiro požiadala o pomoc pri zabezpečení pitnej vody, potravín a skladacích postelí pre asi 2000 rodín, ktorých záplavy vyhnali z domovov.

Niektorí ľudí vyrazili do ulíc na vodných skútroch, aby zachránili susedov z domov, ktoré obkľúčila voda. Ľudí dochádzajúcich do mesta za prácou bolo vidno stáť na strechách autobusov, ktorým voda siahala až po okná. Sirény varujúce občanov, aby si dávali pozor na zosuvy pôdy, húkali vo vyše 40 chudobných štvrtiach.

Starosta metropoly Eduardo Paes vyzval ľudí, aby nevychádzali von a vyhýbali sa uliciam. Podľa oficiálnych údajov spadlo v západnej časti Ria v stredu 63 milimetrov dažďových zrážok iba za jednu hodinu. V iných častiach napršalo od polnoci 124 milimetrov dažďa.

S príchodom popoludnia sa silný dážď zmiernil, avšak nad väčšinou mesta naďalej stabilne mrholilo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies