Cez víkend k nám dorazí zima: Arktický vzduch a -20 stupňov!

NETKY.SK • 24 Január 2014, 15:47 • 2 min
Cez víkend k nám dorazí zima: Arktický vzduch a -20 stupňov!

BRATISLAVA – Jarným teplotám je koniec! Cez víkend k nám príde studený arktický vzduch a v nedeľu bude na niektorých miestach v noci až -20 stupňov!

slovakia

left justify in out

V sobotu začne na Slovensko od severovýchodu prúdiť  studený, pôvodom arktický vzduch. Cez deň by malo byť jasno až polojasno, na východe a miestami aj na severe oblačno až zamračené. Snežiť bude na východe Slovenska. Denné teploty sa budú pohybovať medzi -6 až -1 stupeň, na Záhorí. Na severe a východe -12 až -6 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -13 st.

V noci klesnú teploty na  -4 až -10 stupňov a na severe až na -16 stupňov.

V nedeľu bude polojasno až oblačno. V noci bude na východe snežiť. Cez deň len ojedinele. Cez deň bude teplota -8 až -3 stupne v noci na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši až -20 stupňov.

Českí meteorológovia varujú pred silným mrazom cez víkend

Cez víkend má zasiahnuť Českú republiku silný mráz, varovali dnes meteorológovia. Ich výstražná správa uvádza, že teploty klesnú až k mínus 12 stupňom Celzia. Na Morave začne mrznúť už v noci nadnes, v Čechách v sobotu, píše spravodajský server Novinky.cz. "Studené severovýchodné prúdenie sa bude prehlbovať. Pri zmenšenej oblačnosti očakávame v ranných minimách až mínus 12 stupňov. A keďže studený vzduch prúdi od severovýchodu, postihne mráz hlavne Moravskosliezsky kraj," uviedla Novinkám.cz Dagmar Honsová z firmy Meteopress.

Výstraha platí od dnešných 22.00 h pre Olomoucký a Moravskosliezsky kraj a Vsetínsko; od sobotňajších 22.00 h pre kraje Stredočeský, Královohradecký, Pardubický, Liberecký a Ústecký, Vysočinu a väčšinu Juhomoravského aj Zlínskeho kraja. 

Maďarskí meteorológovia varujú pred snehovou fujavicou na juhozápade krajiny

V popoludňajších hodinách sa na juhozápade Maďarska môžu vytvárať snehové záveje, varovala dnes Celoštátna meteorologická služba (OMSZ). Výstraha prvého stupňa kvôli závejom platí pre celé územie Zalianskej župy, pre väčšinu Baranskej, Šomodskej a Tolnianskej župy, ako aj pre časti Vašskej a Vesprémskej župy. V uvedených regiónoch očakávajú v priebehu 24 hodín vyše 20 centimetrov snehu, pričom silný vietor bude tvoriť záveje.

Významnejšie sneženie a možné záveje predpovedali meteorológovia aj v Báčsko-malokumánskej župe. V Békešskej a Čongrádskej župe bude padať mrznúci dážď.

V priebehu dnešného dňa už významnejšie snežilo na juhu Zadunajska, cesty sú tam pokryté kašovitou vrstvou snehu. Na Dolnej zemi a na juhu Zadunajska fúka nárazový vietor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies