Cez Stredozemné more prišlo do Európy od začiatku roka už 110-tisíc migrantov

NETKY.SK • 24 Február 2016, 08:00 • 2 min
Cez Stredozemné more prišlo do Európy od začiatku roka už 110-tisíc migrantov

ŽENEVA - Vyše 110.000 utečencov a migrantov prišlo už od začiatku tohto roka do Európy cez Stredozemné more.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM), ktorú citovala agentúra Reuters.

 

Najmenej 102.500 z týchto osôb sa doplavilo k niektorému z gréckych ostrovov vrátane Samosu, Kosu či Lesbosu. Ďalších 7500 migrantov a utečencov dorazilo v tomto období do Talianska.

 

"Viac ako 410 migrantov a utečencov zároveň počas rovnakej doby prišlo o svoje životy, pričom najnebezpečnejšou aj naďalej pretrváva východná stredomorská trasa, zodpovedná za 321 úmrtí," dodala IOM.

 

Uvedený počet migrantov predstavuje obrovský nárast oproti minulému roku, keď hranicu 100.000 prekonali migranti a utečenci až na konci júna.

 

Hovorca IOM Itayi Viriri dodal, že príchody migrantov a utečencov vzrástli aj napriek veľmi zlému počasiu, ktoré panovalo v uplynulých dňoch na trase vedúcej z Líbye do Talianska.

 

Migranti, ktorí prichádzajú do Talianska, sú často vo veľmi zlom stave, pretože sú počas cesty vystavovaní násiliu zo strany pašerákov z Líbye, dodala IOM.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies