Greta Thunbergová vystúpila na klimatickom proteste v Lausanne

NETKY.SK • 17 Január 2020, 18:27 • 2 min
Greta Thunbergová vystúpila na klimatickom proteste v Lausanne

LAUSANNE - Približne 10.000 ľudí sa v piatok zúčastnilo na protestnom pochode za ochranu klímy vo švajčiarskom meste Lausanne.

slovakia

left justify in out

Medzi účastníkmi bola aj švédska environmentálna aktivistka Greta Thunbergová. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Greta čaká na zmenu

"Tak sme tu v novom roku a vstúpili sme aj do nového desaťročia a zatiaľ sme si nevšimli žiadne znaky toho, že by prichádzali skutočné činy zamerané na boj proti klimatickej zmene. To sa musí zmeniť," povedala Thunbergová vo svojom príhovore k demonštrantom.

 

"Svetovým lídrom a tým, čo sú pri moci, by som chcela odkázať, že doteraz ešte nič nevideli. Ešte ste od nás nepočuli všetko, to vám môžem zaručiť. A to je správa, ktorú budeme tlmočiť budúci týždeň na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) v Davose," vyhlásila.

 

 

Protestujúci niesli transparenty s nápismi ako "Zobuďte sa a vdychujte lesné požiare" či "Je neskoro, ale nie príliš neskoro".

 

WEF sa uskutoční 21.-24. januára vo švajčiarskom Davose. Organizátori očakávajú účasť približne 3000 osobností.

 

Thunbergová sa na fóre zúčastní už druhý rok po sebe a vystúpi na dvoch panelových diskusiách - jedna z nich sa bude venovať téme vytvárania udržateľnej cesty k spoločnej budúcnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona