Cestujúci by mal prísť na letisko najneskôr 40 minút pred odletom

NETKY.SK • 23 November 2011, 03:26 • 2 min
Cestujúci by mal prísť na letisko najneskôr 40 minút pred odletom

Cestujúci by mal prísť na letisko najneskôr 40 minút pred odletom

slovakia

left justify in out

img

Cestujúci v leteckej preprave by sa mal dostaviť na letisko najneskôr 40 minút pred plánovaným odletom. Naopak, najskorší termín sú odporúčané dve hodiny pred odletom, keďže vtedy sa otvára check-in, teda miesto na prihlásenie sa k letu.
"Jedine v prípade, ak letecká spoločnosť alebo cestovná kancelária cestujúceho vopred telefonicky alebo prostredníctvom delegáta informuje o novom čase odletu, nie je cestujúci povinný dostaviť sa na letisko a check-in v pôvodnom, ale v novo stanovenom čase," vysvetľuje pre TASR hovorkyňa letiska Dana Madunická. 
Pasažier by sa mal tak vždy k odletu dostaviť včas, aby stihol vybaviť potrebné formality, prejsť detekčnou prípadne i pasovou kontrolou. Dodáva, že na letisku je veľmi dôležité zachovať pokoj a riadiť sa potrebnými pokynmi.
"Cestujúci by sa mal na letisku vždy správať slušne a riadiť sa pokynmi pracovníkov vybavenia letu, ako aj ako aj detekčnej kontroly, nakoľko prejavy agresivity u cestujúceho môžu byť považované za potenciálne ohrozenie letu a cestujúci môže byť následne vylúčený z prepravy," uzatvára.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies