Cestný pirát: Polícia skúma, či jazda 200 km/h cez obec nebola trestným činom

NETKY.SK • 1 August 2014, 16:52 • 2 min
Cestný pirát: Polícia skúma, či jazda 200 km/h cez obec nebola trestným činom

BRATISLAVA - V prípade mladého šoféra, ktorý išiel cez obec viac ako 200 km/h, polícia "posudzuje aj možnosť, či tento vodič nespáchal trestný čin," vyjadril sa dnes policajný prezident Tibor Gašpar.

slovakia

left justify in out

Dodal, že trestný čin všeobecného ohrozenia vyžaduje ohrozenie viac ako siedmich osôb. "Pokiaľ sa podarí preukázať, že rýchlou jazdou mohol ohroziť blízku kaviareň pri ceste, kde sedelo viac ako sedem osôb, alebo autobusovú zastávku, kde bolo viac ako sedem ľudí, tak je možné uvažovať o právnej kvalifikácii trestného činu," povedal policajný šéf. Za rýchlu jazdu hrozí v rámci priestupkového konania maximálna pokuta 800 eur a strata vodičského preukazu na tri roky.

 

V štvorminútovom videu, nakrútenom spolujazdcom a zverejnenom na internete, mladík na BMW výrazne prekračuje rýchlosť, v niektorých úsekoch ide aj viac ako 200 km/h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies