Cestári zasahovali pre záveje najmä v Michalovskom a Trebišovskom okrese

NETKY.SK • 8 Február 2017, 16:30 • 2 min
Cestári zasahovali pre záveje najmä v Michalovskom a Trebišovskom okrese

KOŠICE – Cestári dnes pre záveje a snehové jazyky zasahovali na viacerých úsekoch v Michalovskom a Trebišovskom okrese, tvorili sa aj v okrese Košice okolie.

slovakia

left justify in out

Pri obci Malčice v časti Hradištská Moľva v Michalovskom okrese riešili problém so zafúkanou cestou, ktorá bola neprejazdná približne od polnoci. Dôvodom bolo odstavené vozidlo v jazdnom pruhu, pre ktoré sa na cestu nemohli dostať sypače. TASR o tom informoval vedúci strediska michalovskej Správy ciest Michal Kráľ. Na úpravu komunikácie bola nasadená fréza a nakladač, za pomoci ktorých sa snažili pracovníci cestu sprejazdniť.

 

Kritických oblastí bolo v Michalovskom okrese viacero. Išlo napr. o úseky Horovce, Trhovište a Pozdišovce, ale aj o časť pri obci Oborín, Krišovská Liesková či cestu od Michaloviec smerom na Suché. "V celom okrese sa nachádzali miesta, kde boli záveje a snehové jazyky," priblížil situáciu Kráľ. Dôvodom je podľa jeho slov fakt, že od utorka (7. 2.) popoludnia snežilo a fúkal silný nárazový vietor.

 

Uviedol, že v teréne bola počas noci všetka dostupná technika. Išlo o 12 sypačov, štyri traktorové radlice, ráno nasadili aj snehovú frézu.

 

Cesty v Trebišovskom okrese sú momentálne zjazdné. Vážnu situáciu riešili cestári dnes pri obci Zemplínske Jastrabie, kde sa na približne dvojkilometrovom úseku tvorili snehové záveje a jazyky, ale aj v okolí obce Novosad, Hraň, Cejkov či Brehov. Problémy na komunikáciách riešili cestári okrem iného aj na úseku medzi obcou Veľaty a Michaľany. TASR o situácii informoval vedúci strediska trebišovskej Správy ciest Gejza Tóth.

 

Cestári ešte dnes ráno vyhlásili pre okresy Sobrance, Michalovce a Trebišov prvý situačný stupeň.

 

Ako TASR informovala hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobríková, v okrese Košice okolie sa jazyky a záveje tvorili najmä na úsekoch Ždaňa – Skároš, Nižný Čaj – Vyšný Čaj, Košice Krásna - Nižná Hutka, Slanec – Slančík a medzi obcami Gomboš a Perín.

 

Na cestách na západ od Košíc bol podľa jej slov relatívny pokoj. "Pracovisko cestárov v Moldave nad Bodvou vypomáhalo svojimi kapacitami kolegom v okrese Košice okolie na východ od Košíc. V pôsobnosti pracovísk v Rožňave a Spišskej Novej Vsi dnes cestári odstraňovali zľadovatené vrstvy snehu ako prevenciu pred zatápaním ciest z roztopeného snehu," uviedla s tým, že na niektorých miestach podľa potreby opravovali dopravné značky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies