Český EPH získa 49 % Stredoslovenskej energetiky

NETKY.SK • 2 September 2013, 09:16 • 2 min
Český EPH získa 49 % Stredoslovenskej energetiky

BRATISLAVA - Česká spoločnosť Energetický a průmyslový holding (EPH) získala na piatkovom (30.8.) valnom zhromaždení Stredoslovenskej energetiky (SSE) od slovenskej vlády, reprezentovanej Fondom národného majetku (FNM), súhlas s prevzatím 49 % firmy. Informoval o tom server motejlek.cz.

slovakia

left justify in out

Skupina vlastnená Petrom Kellnerom, Danielom Křetínským, Patrikom Tkáčom a J&T získa nad spoločnosťou aj manažérsku kontrolu. Za podiel zaplatí jednej z dcér francúzskeho Electricité de France približne 400 miliónov eur. SSE vlani zarobila vyše 81 miliónov eur.

Vláda sa pôvodne chcela dožadovať väčšej kontroly nad Stredoslovenskou energetikou, ale túto svoju požiadavku podľa motejlek.cz nakoniec stiahla. EPH už v súčasnosti vlastní 49 % Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), tento podiel holding kúpil tiež od zahraničných spoluvlastníkov. Zvyšok rovnako ako v prípade SSE vlastní štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies