Česko chce so Slovenskom organizovať spoločný svetový šampionát

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 13:38 • 2 min
Česko chce so Slovenskom organizovať spoločný svetový šampionát

PRAHA - Novým prezidentom Českého zväzu hádzanej sa v sobotu stal Aleš Pospíšil. Štyridsaťpäťročný bývalý ligový hráč a generálny konzul v New Yorku okamžite po zvolení do funkcie prezentoval hlavné ciele svojej budúcej práce, medzi ktorými sa objavila aj kooperácia so Slovenskom.

slovakia

left justify in out

"Zvážime užšiu spoluprácu so Slovákmi. Je výhoda, že už od žiackych čias veľmi dobre poznám prezidenta Slovenského zväzu hádzanej Jaroslava Holešu. Chcem, aby sme naše priateľstvo maximalizovali v prospech hádzanej. Musíme začať diskusiu o spoločných majstrovstvách sveta v roku 2019. Dovtedy je síce ešte ďaleko, ale nemôžeme otáľať. Takí Francúzi už rozbehli kampaň na MS 2017, ktoré sa budú hrať u nich. Musíme taktiež prebrať to, aby mala spoločná ženská súťaž WHIL rastúcu úroveň. Rozmýšľam aj o Československom pohári, ktorý by mohol byť nadstavbou najvyššej mužskej súťaže, ako aj o množstve spoločných aktivít v oblasti marketingu. Rozhodne budem chcieť zriadiť československú sieň slávy," vyhlásil v rozhovore pre idnes.cz Pospíšil, ktorý vo funkcii nahradil doterajšieho prezidenta Jaroslava Chvalného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies