Českí poslanci odmietli zvýšenie rýchlosti na diaľniciach na 150 km/h

NETKY.SK • 15 September 2015, 21:17 • 2 min
Českí poslanci odmietli zvýšenie rýchlosti na diaľniciach na 150 km/h

PRAHA - Česká Poslanecká snemovňa dnes zamietla návrh na zvýšenie najvyššej povolenej rýchlosti na niektorých úsekoch diaľnic zo súčasných 130 na 150 kilometrov za hodinu. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Príslušný návrh, ktorý vyvolal rozporuplné reakcie, snemovňa už raz prekvapivo odsúhlasila, a to v apríli tohto roku. Poslanci dnes napokon zmenu rýchlostného limitu z novely zákona o pozemných komunikáciách vypustili.

 

Nesúhlas s návrhom na zvýšenie rýchlosti vyjadrovalo ministerstvo dopravy ČR i český prezident Miloš Zeman. Ten dokonca pohrozil, že v prípade úpravy diaľničného rýchlostného limitu bude vetovať celú novelu cestného zákona.

 

Šéf rezortu dopravy Dan Ťok zákonodarcom opakovane pripomínal, že české diaľnice sú stavané na maximálnu rýchlosť 120 až 130 km za hodinu a že zvýšenie rýchlostného limitu by si vyžadovalo technické úpravy.

 

Poslanci dnes v rámci novely zákona o pozemných komunikáciách podporili zvýšenie rýchlosti na vybraných úsekoch ciest prvej triedy z 90 na 110 km/h. Odmietli však možnosť elektronických diaľničných známok namiesto klasických papierových.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies