Českého skladatela Petra Hapku hospitalizovali na psychiatrii

NETKY.SK • 8 Apríl 2013, 13:07 • 2 min
Českého skladatela Petra Hapku hospitalizovali na psychiatrii

PRAHA - Český hudobný skladateľ Petr Hapka sa lieči v pražskej psychiatrickej liečebni Bohnice. Ako informoval portál Blesk.cz, vyvrcholili jeho dlhodobé zdravotné problémy. Hapka totiž trpí dedičnou chorobou mozgu, na čo užíva lieky. Tie do istého času pomáhali, no podľa susedov hudobník už dlho pôsobí zmätene a dokonca boli svedkami toho, že nevedel trafiť domov.

slovakia

left justify in out

Podľa Blesku sa zdravotný stav Petra Hapku výrazne zhoršil po nedávnej operácii bedrového kĺbu. Zdroj z pražskej Ústrednej vojenskej nemocnice tvrdí, že mu uškodila narkóza. "Pán Hapka po prebudení nikoho nespoznával. Tiež sa začal správať agresívne a napadol personál," opísal svedok. Z nemocnice teda 68-ročný skladateľ putoval priamo do Bohníc. Lekári údajne majú podozrenie na Alzheimerovu chorobu a momentálne čakajú na výsledky príslušných testov. 

Petr Hapka je známy ako autor hudby k textom Michala Horáčka. Ich hity ako Levandulová; Dívám se, dívám; S cizí ženou v cizím pokoji; Štěstí je krásná věc; Individualita či Bude mi lehká zem si zaspievali hviezdy ako Hana Hegerová, Lucie Bílá, Michael Kocáb, Jana Kirschner či Richard Müller, pričom sám Hapka je tiež spevákom. Zložil i hudbu k Tisícročnej včele (1983), Perinbabe (1985) či Nevere po slovensky (1980) Juraja Jakubiska a tiež k snímkam Holky z porcelánu (1974), Páni kluci (1975), Léto s kovbojem (1976), Panna a netvor (1978), Krakonoš a lyžníci (1980), Copak je to za vojáka... (1987), Fany (1995), Fimfárum Jana Wericha (2002) alebo František je děvkař (2008). Má sedem detí s viacerými ženami, pričom len vo februári sa rozišiel s 20-ročnou študentkou Kateřinou Klepišovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies