Češke Michalákovej v Nórsku odobrali synov: Starší prosil, aby sa s ňou nemusel stretnúť

NETKY.SK • 14 Október 2015, 11:55 • 2 min
Češke Michalákovej v Nórsku odobrali synov: Starší prosil, aby sa s ňou nemusel stretnúť

PRAHA - Nezáujem a nechuť k biologickej matke, tak odôvodnila komisia pre sociálno-právnu ochranu detí v Nórsku rozhodnutie, ktorými stráca Češka Eva Michaláková svojich synov Denisa (10) a Davida (6). S oboma chlapcami má Michaláková zákaz styku, mladšieho komisia odporúčala na adopciu, napísal dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

V zdôvodnení sa píše, že starší Denis sa nechce s Evou Michalákovou stýkať: naposledy sa videli vlani v marci. K ďalšiemu stretnutiu sa ho údajne pokúšali presvedčiť ako pestúni, ktorí ho majú v starostlivosti, tak aj odbor sociálno-právnej ochrany detí, ale neúspešne. Uvádza sa to v texte rozhodnutia nórskeho úradu z 24. septembra, ktorého znenie má k dispozícii denník Právo.

 

"Denis stanovil pri návšteve sociálnej pracovníčky v rodine 12. januára päť jasných požiadaviek, ktoré musí Michaláková splniť, aby sa s ňou bol ochotný stretnúť. Nesmie ho objímať, zdvíhať, pýtať sa ho, či sa chce presťahovať do Česka alebo k nej domov, fotografovať ho a mať so sebou telefón ani fotoaparát. Matka pri stretnutí 20. januára na tieto požiadavky pristúpila, avšak syn sa s ňou aj naďalej odmieta stretnúť," píše sa v rozhodnutí.


Denis sa podľa slov komisie nechce stretnúť ani s otcom Josephom, ktorého na rozdiel od bývalej manželky nezbavili rodičovských práv.


U mladšieho Davida dospela komisia k názoru, že v jeho najlepšom záujme bude adopcia. Podľa správy si mladší chlapec vytvoril silný vzťah k pestúnom a Michalákovcov nepovažuje za rodičov.


Eva Michaláková sa podľa Noviniek ešte nevzdáva. Po tom, ako včerpá oprávnené prostriedky v Nórsku, sa plánuje odvolať na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies