Česká polícia odhalila kamionistu: Išlo o podvodníka za volantom slovenského vozidla

NETKY.SK • 2 August 2017, 07:09 • 2 min
Česká polícia odhalila kamionistu: Išlo o podvodníka za volantom slovenského vozidla

PRAHA - Vodič slovenského kamiónu sa v ostatný júlový deň pokúsil v Česku neúspešne o podvod s tachografom, v prípade potvrdenia viny súdom mu hrozia až tri roky za mrežami.

slovakia

left justify in out

Vodiča kamiónu so slovenským evidenčným číslom kontrolovali policajti na diaľnici D1 pri Jihlave v smere na Prahu. Aj keď bolo vozidlo v čase začatia kontroly evidentne v pohybe, záznamové zariadenie signalizovalo niečo iné. Na vodičovu kartu a do digitálneho tachografu sa jazda nezaznamenala, naopak tam bol záznam o odpočinku, vyplýva zo slov policajnej hovorkyne Dany Čírtkovej.

 

Zmenu umožnil magnet, ktorý mal vodič pripevnený k zariadeniu. Policajti magnet zaistili a kamionistu zadržali. Ešte v ten istý deň začalo jeho trestné stíhanie pre neoprávnený prístup k počítačovému systému a nosiča informácií. Muža stíhajú na slobode.

 

V troch podobných prípadoch, ktoré zaznamenali od májového rozhodnutia Najvyššieho správneho súdu ČR dávajúceho predmetné právomoci policajtom, už padli súdne verdikty. Vodiči dostali podmienečné tresty odňatia slobody, a to na štyri mesiace so skúšobným obdobím jedného roka a na desať mesiacov so skúšobnou lehotou 20 mesiacov, v jednom prípade peňažný trest 45.000 Kč s alternatívou troch mesiacov väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies