Česká polícia našla v rodinnom nebezpečné chemikálie i zbrane

NETKY.SK • 30 September 2015, 18:32 • 2 min
Česká polícia našla v rodinnom nebezpečné chemikálie i zbrane

PRAHA - Desiatky kilogramov chemikálií a výbušného materiálu sa podľa informácií Českej televízie našli pri Přelouči.

slovakia

left justify in out

Hovorca Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták pre internetový server Novinky.cz potvrdil, že od rána dochádza na viacerých miestach ČR k policajným zásahom v súvislosti s prípadom nedovoleného ozbrojovania sa. Ďalšie podrobnosti však s odvolaním sa na prebiehajúce úkony trestného konania odmietol uviesť s tým, že po dohode s dozorujúcim štátnym zástupcom a pri zohľadnení priebehu vyšetrovania by mohol detaily zverejniť na budúci týždeň.

Podľa Hantáka však občania nie sú v ohrození; podnikli sa všetky nevyhnutné kroky, pričom polícia spolupracuje aj s ďalšími zložkami záchranného systému.

Podľa českých médií sa desiatky kilogramov chemikálií, ale aj zbrane našli v rodinnom dome vo Valoch pri Přelouči. Už dnes došlo k likvidácii časti nálezu pyrotechnikmi, počas ktorej preventívne evakuovali obyvateľov z troch okolitých domov.

 

Polícia zasahovala v rodinnom dome na základe dlhodobého sledovania podozrivého z nedovoleného ozbrojovania sa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies