Cerar: Útoky proti IS si vyžadujú mandát BR OSN

NETKY.SK • 27 September 2014, 14:06 • 2 min
Cerar: Útoky proti IS si vyžadujú mandát BR OSN

MARIBOR - Útoky proti Islamskému štátu (IS) si vyžadujú mandát Bezpečnostnej rady OSN, vyhlásil slovinský premiér Miro Cerar. Podobne sa pred ním vyjadril aj slovinský prezident Borut Pahor, informovala dnes agentúra STA.

slovakia

left justify in out

Cerar pre denník Večer povedal, že Slovinsko si želá, aby boli "všetky naše akcie v medzinárodnom spoločenstve založené na jasnom právnom základe, teda na medzinárodnom práve".
      

Hoci Spojené štáty zaradili Slovinsko na zoznam krajín zapojených do boja proti IS bez toho, aby o tom informovali vedenie krajiny, Cerar "v zásade" nemá proti tomu námietky.
      

"Sme si vedomí toho, a jasne sme to aj vyjadrili, že zaradenie na tento zoznam neznamená žiadny konkrétny záväzok Slovinska pre akciu. Musíme si byť vedomí toho, že okrem vojenských opatrení existujú aj iné opatrenia proti terorizmu," povedal premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies