Ceny ropy vzrástli, americká WTI sa opäť dostala nad 39 USD za barel

NETKY.SK • 27 August 2015, 08:46 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, americká WTI sa opäť dostala nad 39 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno vzrástli. Americká WTI sa opäť dostala nad 39 USD (34,20 eura) za barel. Uvoľnenie na ázijských akciových trhoch podporilo ceny čierneho zlata, uviedli obchodníci. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s októbrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.40 SELČ predával po 39,49 USD. To je o 89 centov viac ako v stredu (26. 8.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy oslabil o 71 centov alebo 1,8 % a uzavrel na 38,60 USD za barel. Dôvodom stredajšieho poklesu ceny boli obavy z nízkeho dopytu. Tie dokonca prevážili nad správou amerického ministerstva energetiky, ktorá ukázala, že ropné rezervy v USA sa v uplynulom týždni (do 21. 8.) nečakane znížili.

 

Októbrový kontrakt na severomorskú ropu Brent dnes ráno zdražel o 1,02 USD na 44,16 USD za barel.

 

Ázijské burzy sa dnes ráno zotavovali, čo podporilo aj ceny ropy. Dokonca aj čínske akciové trhy boli mierne v pluse. Strach z prudkého ochladenie čínskej ekonomiky a jeho vplyvu na globálne hospodárstvo vyvolali v poslednom čase turbulencie na burzách po celom svete.

 

(1 EUR = 1,1402 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies