Ceny ropy sú dnes veľmi nestále, ale popoludní opäť vzrástli

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 19:04 • 2 min
Ceny ropy sú dnes veľmi nestále, ale popoludní opäť vzrástli

NEW YORK - Ceny ropy sú dnes veľmi nestále. V priebehu dňa sa pohybovali oboma smermi ako na hojdačke, no popoludní opäť vzrástli.

slovakia

left justify in out

Dôvodom boli správy o znížení počtu vrtných súprav v USA a tiež obavy z napätej situácie na Blízkom východe, ktoré prevážili aj rozhodnutie Saudskej Arábie ponechať ťažbu komodity blízko rekordnej marcovej úrovne. Informovala o tom agentúra Reuters.
     

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s májovým kontraktom sa dnes pred 18. h SELČ predával po 56,39 USD (52,59 eura). To je o 65 centov viac ako v piatok (17. 4.) na konci obchodovania. V priebehu dneška sa však cena WTI nakrátko vyšplhala až na 56,65 USD za barel aj prepadla takmer o 1 USD, kým začala znova rásť.
     

Júnový kontrakt severomorskej ropnej zmesi Brent dnes popoludní zdražel o 10 centov na 63,55 USD za barel, pričom v priebehu dňa sa nakrátko vyšplhal na 64,34 USD/barel a prepadol sa o viac ako 1 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies