Ceny ropy stagnujú, na trhy pôsobia vyššie zásoby v USA aj vyhlásenia Ruska

NETKY.SK • 17 November 2016, 10:32 • 2 min
Ceny ropy stagnujú, na trhy pôsobia vyššie zásoby v USA aj vyhlásenia Ruska

LONDÝN - V dnešnom obchodovaní poznačenom výraznými výkyvmi sa ceny ropy zmenili len minimálne. Na trhy totiž pôsobia protichodné faktory, na jednej strane informácia USA o vyššom než očakávanom raste ropných zásob a na druhej vyhlásenia Ruska o podpore plánov Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) obmedziť produkciu komodity. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári dosiahla do 17.31 h SEČ 46,98 USD (43,90 eura) za barel (159 litrov), čo predstavuje rast len o 3 centy. Cena americkej ľahkej ropy WTI sa zvýšila o 16 centov na 45,97 USD/barel.

Americké ministerstvo energetiky dnes uviedlo, že zásoby ropy v USA vzrástli za minulý týždeň o 5,3 milióna barelov. To je omnoho vyšší rast, než očakávali ekonómovia, ktorí počítali s rastom zásob o 1,5 milióna barelov.

 

Správa z USA zatlačila na ceny ropy, tie ale zasa podporila informácia z Ruska, že Moskva je pripravená podporiť rozhodnutie ropného kartelu OPEC o zmrazení produkcie. Ako uviedol ruský minister energetiky Alexander Novak, je tu veľká šanca, že producenti ropy sa na podmienkach zmrazenia produkcie dohodnú ešte do 30. novembra, keď sa vo Viedni uskutoční schôdzka OPEC.

 

(1 EUR = 1,0702 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies