Ceny ropy rastú, americká WTI sa predáva už tesne pod 46 USD za barel

NETKY.SK • 5 Október 2015, 09:13 • 2 min
Ceny ropy rastú, americká WTI sa predáva už tesne pod 46 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy dnes ráno mierne vzrástli. Americká ropa WTI sa predáva pod úrovňou 46 USD (41,22 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, Bloomberg a RTTNews.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s novembrovým kontraktom sa dnes ráno o 7.45 SELČ predával po 45,75 USD. To je o 21 centov viac ako v piatok (2. 10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Novembrový kontakt na ropu Brent dnes ráno posilnil o 23 centov na 48,36 USD barel.

 

Na trhu sa vysvetľuje zdraženie číslami z USA. Správa spoločnosti Baker Hughes zverejnená v piatok večer ukázala opätovný pokles počtu aktívnych ropných vrtov v USA. To signalizuje pokles produkcie čierneho zlata.

 

Ropné rezervy v USA sú však netradične vysoké, čo samo o sebe tlačí na pokles cien ropy. Navyše Saudská Arábia znížila predajnú cenu svojej ropy. To potvrdzuje jej stratégiu, že chce prostredníctvom nízkych cien dostať z trhu svoju konkurenciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies