Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje nad 31 USD za barel

NETKY.SK • 8 Február 2016, 09:04 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, americká WTI sa obchoduje nad 31 USD za barel

SINGAPUR - Ceny ropy na začiatku nového týždňa mierne vzrástli. Americká WTI sa obchoduje nad úrovňou 31 USD (27,67 eura) za barel. Informovali o tom agentúry DPA, RTTNews a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s marcovým kontraktom sa dnes ráno o 7.21 SEČ predával po 31,17 USD. To je 28 o centov viac ako v piatok (5. 2.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt v piatok oslabil o 2,6 % a uzavrel obchodovanie na úrovni 30,89 USD za barel. Za celý uplynulý týždeň ropa WTI klesla o 8,1 %. Aprílový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 31 centov na 34,37 USD za barel.

 

Počas víkendu sa v Rijáde stretli ministri ropného priemyslu Saudskej Arábie a Venezuely a diskutovali o aktuálnej situácii na trhu s ropou. Členské štáty Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) majú rozdielne postoje. Venezuela dlhodobo požaduje obmedzenie produkcie, čo by podporilo ceny. Naopak, Saudská Arábia chce pokračovať vo vysokej produkcii, aby vytlačila konkurenciu. Konkrétne výsledky stretnutia ministrov neboli zverejnené.

 

(1 EUR = 1,1202 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies