Ceny ropy mierne vzrástli

NETKY.SK • 25 Október 2012, 07:31 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli

Ceny ropy mierne vzrástli - Svet Cena americkej ropy WTI sa pohybuje okolo 86 USD za barel. Ceny ropy dnes ráno mierne vzrástli.

slovakia

left justify in out

img

Cena americkej ropy WTI sa pohybuje okolo 86 USD za barel.

Ceny ropy dnes ráno mierne vzrástli. Podľa obchodníkov je to reakcia na prudký pokles z posledných dní. 

Čierne zlato počas uplynulého týždňa oslabilo približne o 7 %. V stredu sa ceny ropy dostali pod tlak pre výrazné zvýšenie ropných rezerv v USA. Ďalšími faktormi bolo zhoršenie prognóz pre európske ekonomiky a zdržanlivé vyjadrenie americkej centrálnej banky (Fed) k vyhliadkam najväčšej svetovej ekonomiky.

Barel (159 litrov) americkej ropy WTI s decembrovým kontraktom sa o 07.45 h SELČ predával po 86,09 USD (66,52 eura). To je o 36 centov viac ako v stredu (24.10.) na konci obchodovania na newyorskej komoditnej burze. Kontrakt počas stredy klesol o 94 centov a uzavrel na 85,73 USD za barel. Decembrový kontrakt na ropu Brent dnes ráno zdražel o 27 centov na 108,12 USD/barel.

Cena americkej ropy oslabila od minulého štvrtka (18.10.), kedy uzavrela na 92,10 USD za barel, takmer o 7 %. Podľa komoditného stratéga ANZ Bank Marka Pervana obchodníci v súčasnosti vidia príležitosť nakúpiť relatívne lacnú ropu po nedávnom prepade cien. "Ropa sa zdá byť jednou z lacnejších komodít na trhu."

Informovali o tom agentúry AP, DPA a Bloomberg.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies