Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu sa ale drží nad 55 USD/barel

NETKY.SK • 23 Január 2017, 08:13 • 2 min
Ceny ropy mierne klesli, cena Brentu sa ale drží nad 55 USD/barel

LONDÝN - Po troch dňoch rastu sa ceny ropy na začiatku tohto týždňa znížili, pod čo sa podľa analytikov čiastočne podpísal rast počtu ťažobných zariadení v USA naznačujúci budúce zvyšovanie produkcie ropy. Rozsah poklesu bol však minimálny.

slovakia

left justify in out

Trhy ovplyvnil fakt, že americké ťažobné firmy uviedli minulý týždeň do prevádzky najväčší počet ťažobných zariadení za takmer štyri roky. Ako uviedla spoločnosť Baker Hughes, firmy zvýšili počet ťažobných zariadení o 29 na 551. Konečný počet je zasa najvyšší od novembra 2015.

 

Od polovice minulého roka sa produkcia ropy v USA zvýšila o viac než 6 %, napriek tomu stále zostáva 7 % pod historickým rekordom dosiahnutým v roku 2015. Dostala sa však na úroveň z roka 2014, keď prudký rast produkcie ropy v USA prispel k prepadu cien komodity.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v marci klesla pred 6.00 h SEČ oproti predchádzajúcej uzávierke o 7 centov na 55,42 USD (52,13 eura) za barel (159 litrov). Mierny pokles zaznamenala aj cena americkej ľahkej ropy WTI s marcovým kontraktom. Tá sa znížila o 11 centov na 53,11 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies