Ceny pohonných látok by sa mali opäť zvyšovať

NETKY.SK • 24 Máj 2016, 15:33 • 2 min
Ceny pohonných látok by sa mali opäť zvyšovať

BRATISLAVA - V najbližších dňoch by sa mali ceny na čerpacích staniciach opäť upravovať. Spoločnosť Finlord očakáva zvýšenie cien pohonných látok o 0,5 centu za liter.

slovakia

left justify in out

"V porovnaní s okolitými štátmi sú slovenské ceny benzínu pomerne vysoké. Nafta je porovnateľne drahá oproti susedným krajinám," skonštatoval ekonóm spoločnosti Boris Tomčiak.

 

Priemerné ceny pohonných látok pritom v posledných dňoch stagnovali. "Benzín zlacnel o 0,001 eura na 1,218 eura za liter. Cena nafty sa zvýšila o 0,001 eura na 1,036 eura za liter," vyčíslil Tomčiak na základe údajov Európskej komisie.

 

Lacnejší benzín ako na Slovensku tankujú motoristi v Rakúsku, Maďarsku či v Poľsku. Naopak, drahší je vo Francúzsku a Taliansku. Lacnejšia nafta ako na Slovensku je v Česku, ale aj v Bulharsku. Drahšia je však v Taliansku a Slovinsku.

 

"Ak pôjdu motoristi do Bulharska, tak sa nemusia báť natankovať pohonné látky tam, keďže krajina má najnižšie ceny z celej Európskej únie," skonštatoval Tomčiak.

 

Barel (159 litrov) americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v júli sa dnes ráno predával po 47,91 dolárov (42,72 eura). Cena severomorskej ropy Brent sa dnes ráno pohybovala na úrovni 48,14 dolárov za barel.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies