Ceny BAFTA bude opäť moderovať herec Stephen Fry

NETKY.SK • 11 December 2014, 14:00 • 2 min
Ceny BAFTA bude opäť moderovať herec Stephen Fry

LONDÝN - Anglický herec Stephen Fry bude už desiaty raz moderovať udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA).

slovakia

left justify in out

"Moderovanie filmových cien bolo vždy highlightom môjho roka. Možnosť pomôcť akadémii v propagácii filmu a podporiť chodenie do kín pre mňa veľa znamená. Stretol som množstvo hrdinov a mal som tú česť predstaviť mnohé mladé talenty, ktoré sú v súčasnosti zaneprázdnené budovaním vlastných pozoruhodných kariér," uviedol 57-ročný rodák z londýnskeho Hampsteadu vo vyhlásení s tým, že pri pohľade na fotografie z predchádzajúcich rokov má prehľad aj o svojich zarážajúcich zmenách hmotnosti. Udeľovanie cien BAFTA sa bude konať 8. februára 2015 v Kráľovskej opere v londýnskej Covent Garden. Nominácie zverejnia 9. januára.

 

Stephen John Fry nie je len komikom, hercom a moderátorom, ale aj spisovateľom, scenáristom, novinárom a dramaturgom. Zahral si v množstve filmov a seriálov, z ktorých za zmienku stoja napríklad snímky Gosford Park (2001), V ako Vendeta (2005) alebo Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011). V rokoch 2007 až 2009 sa objavil v niekoľkých epizódach seriálu Kosti (2005). Zahral si tiež v druhej a tretej časti trojdielnej adaptácie Hobita s podtitulmi Smaugova pustatina (2013) a Bitka piatich armád (2014). Vo Veľkej Británii je okrem toho známy aj ako dlhoročný moderátor zábavnej šou QI. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies