Cena ropy Brent sa vyšplhala na najvyššiu úroveň v tomto roku

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 14:27 • 2 min
Cena ropy Brent sa vyšplhala na najvyššiu úroveň v tomto roku

LONDÝN - Ropa dnes posilnila, pričom cena Brentu sa nakrátko vyšplhala na najvyššiu úroveň v tomto roku. Aj americká WTI sa pohybuje blízko tohtoročného maxima. Investori totiž očakávajú, že prebytok ropy na svetových trhoch sa zmierni a čínska vláda po slabých výsledkoch výrobného sektora prijme stimuly na podporu ekonomiky. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v júni sa dnes o 12.46 h SELČ predával po 66,85 USD (59,61 eura), čo je o 39 centov viac ako na konci predchádzajúceho obchodného týždňa. V priebehu dnešného dopoludnia sa pritom cena Brentu vyšplhala až na 67 USD/barel a dosiahla tak najvyššiu úroveň v tomto roku.

 

Aj júnový kontrakt americkej ľahkej ropy WTI dnes zdražel o 22 centov na 59,37 USD za barel. Cena WTI dosiahla tohoročné maximum 59,90 USD za barel v piatok 1. mája.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies