Celý týždeň budú v Európe kontrolovať kamióny a autobusy

NETKY.SK • 9 Február 2015, 11:14 • 2 min
Celý týždeň budú v Európe kontrolovať kamióny a autobusy

BRATISLAVA - Policajti na Slovensku aj v Európe budú tento týždeň kontrolovať kamióny a autobusy. Akcia potrvá oddnes do nedele 15. februára, zastrešuje ju TISPOL, čo je medzinárodná stavovská organizácia združujúca služby dopravnej polície európskych štátov.

slovakia

left justify in out

"Prvá tohoročná dopravno-bezpečnostná akcia je zameraná najmä na kontrolu nákladných vozidiel, autobusov, ako aj dodržiavanie povinností vodičov," oznámila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová.

 

Dopravní policajti budú kontrolovať hlavne dodržiavanie povinností vodičov autobusov a nákladných vozidiel. Zamerajú sa na rýchlosť, alkohol a omamné látky. "Policajti skontrolujú tachografy, aby sa nezákonne nemanipulovalo s prístrojmi, kotúčmi alebo kartami vodičov. Pozornosti neujde ani dodržiavanie času odpočinku, povinných prestávok a predpísané doklady, ktoré sú vodiči nákladných vozidiel a autobusov povinní mať pri sebe," uviedla Baloghová. Policajti skontrolujú aj technický stav vozidiel, povolené rozmery a hmotnosť, dodržiavanie predpisov pri preprave nebezpečného nákladu alebo odpadu a ich uloženie. Okrem vodičov autobusov a nákladných vozidiel sa kontrolám nevyhnú ani vodiči ostatných vozidiel, upozorňuje polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies