Carvajal o recepte na Juventus: Musíme hrať trpezlivo, Kroos otázny

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 08:56 • 2 min
Carvajal o recepte na Juventus: Musíme hrať trpezlivo, Kroos otázny

BRATISLAVA - Futbalisti Realu Madrid stále živia šancu stať sa prvým úspešným obhajcom prvenstva v Lige majstrov.

slovakia

left justify in out

Ak chcú však postúpiť do berlínskeho finále, musia v stredajšej semifinálovej odvete proti Juventusu Turín zmazať jednogólové manko z prvého zápasu (1:2). "Bielemu baletu" hrozí, že zakončí sezónu bez zisku cennej trofeje. V španielskej Primera Division dve kolá pred koncom súťaže stráca na vedúcu Barcelonu štyri body, v Kráľovskom pohári si vylámal zuby na Atleticu Madrid.

 

Na Santiago Bernabeu pôjde o duel kontinentálnych gigantov. Real má na konte 10 titulov v LM, resp. PEM pri trinástich finálových účastiach, "stará dáma" dva pri siedmich štartoch vo finále. Vzájomná bilancia oboch klubov je bohatá, v pohárovej Európe hrali proti sebe 17-krát, a vždy v LM, resp. PEM. Prvýkrát sa stretli vo štvrťfinále ročníka 1961/1962, zrodili sa dve výhry hosťujúcich tímov 1:0 a tak o postupe Realu rozhodol tretí zápas v Paríži (3:1). Oba kluby vyhrali 8 zápasov, raz sa hralo nerozhodne, celkové skóre je mierne v prospech talianskeho zástupcu 20:17. V týchto zápasoch sa ukázala ako kľúčová výhoda domáceho prostredia. Raz sa Real a Juventus už stretli aj vo finále, v roku 1998 v Amsterdame rozhodol o triumfe "pusiniek" 1:0 Predrag Mijatovič.

 

Tréner Realu Carlo Ancelotti dúfa, že v odvete bude môcť počítať s nemeckým stredopoliarom Tonim Kroosom i francúzskym útočníkom Karimom Benzemom. Taliansky kouč po sobotňajšom zápase s Valenciou (2:2) uviedol, že Kroos by nemal laborovať so svalovým zranením. "Dúfame, že rovnako ako Karim nám v stredu bude k dispozícii," citovala agentúra AP Ancelottiho. Kouč Realu tiež vyjadril presvedčenie, že ak jeho hráči podajú v semifinálovej odvete proti "Juve" taký výkon, ako v druhom polčase proti Valencii, finále LM by im nemalo ujsť. "Výsledok samozrejme nie je pozitívny. Ale výkon bol dobrý. Mali sme veľa šancí na skórovanie, bojovali sme až do konca a zaslúžili sme si vyhrať. V stredu to už bude fungovať."

 

Podľa obrancu Daniho Carvajala musí Real v odvete trpezlivo dobýjať bránku talianskeho majstra. "Musíme si zachovať chladné hlavy, hrať trpezlivo a nepoblázniť sa. V prvom zápase nám od Juventusu hrozilo najväčšie nebezpečenstvo vtedy, keď sme stratili loptu alebo sme sa dopustili zbytočných chýb. Som presvedčený, že ak budeme hrať s pokojom a dokážeme súpera rozbehať, zápas sa skončí pre nás priaznivo," citovala agentúra Reuters slová Carvajala, po ktorého faule v šestnástke strelil Argentínčan Carlos Tevez pred týždňom víťazný gól Juventusu.

 

"Zebry" v ligovej generálke na Real doma iba remizovali so zostupom ohrozeným Cagliari 1:1. Tréner Massimiliano Allegri nechal odpočívať až desať hráčov, ktorí nastúpili v úvodnom súboji s Realom. Zo základnej jedenástky poslal na ihrisko iba stredopoliara Claudia Marchisia. Allegri sa bude môcť v Madride spoľahnúť aj na uzdraveného francúzskeho reprezentanta Paula Pogbu, ktorý sa zranil ešte v osemfinálovej odvete na pôde Borussie Dortmund.

"Čaká nás najdôležitejší a najprestížnejší zápas od môjho príchodu do Turína. V Juventuse som už desať rokov, naposledy sme hrali semifinále Ligy majstrov pred 12 rokmi. Naše výkony majú v priebehu tohtosezónnej edície stúpajúcu tendenciu, postupne dozrievame. Po prekonaní osemfinálových a štvrťfinálových prekážok sme začali viac veriť v naše schopnosti. Už dávno sme neboli tak blízko k postupu do vytúženého finále, no čaká nás náročných 90 minút, možno aj predĺženie a jedenástky. Ak chceme uspieť, musíme podať super výkon," povedal pre oficiálnu klubovú stránku Juventusu kapitán tímu Giorgio Chiellini.

 

odveta semifinále LM 2014/2015, streda 13. mája (20.45 SELČ):

Real Madrid - Juventus Turín /rozhoduje: Jonas Eriksson (Švéd.)/

/prvý zápas: 1:2/

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies