Carrard kandidátom na lídra pracovnej skupiny FIFA

NETKY.SK • 7 August 2015, 15:37 • 2 min
Carrard kandidátom na lídra pracovnej skupiny FIFA

NYON - Niekdajší olympijský predstaviteľ a právnik Francois Carrard je v súčasnosti jediným kandidátom na lídra pracovnej skupiny Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorej úlohou je viesť plánované reformy organizácie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) Gianni Infantino. UEFA do predmetnej komisie nominovala dvoch ľudí.

 

Jedenásťčlenná úderná jednotka má na zasadnutí výkonného výboru riadiaceho orgánu svetového futbalu 25. a 26. septembra tohto kalendárneho roka predniesť svoje návrhy a FIFA sľúbila, že jej šéfom bude nezávislá osoba, čo nepochádza z futbalového prostredia. "Je to excelentná voľba, lebo má nutné skúsenosti a dokáže zjednotiť," vyhlásil Infantino. 

 

Carrard bol štrnásť rokov generálnym riaditeľom Medzinárodného olympijského výboru (MOV), bol pri reformách po korupčnom škandále, ktorý vypukol v súvislosti s výberom dejiska zimných olympijských hier 2002. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies