Capello použil homofóbny výraz a podporil Sacchiho

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:58 • 2 min
Capello použil homofóbny výraz a podporil Sacchiho

LONDÝN - Taliansky futbalový tréner Fabio Capello použil v interview so španielskym rádiom Onda Cero slovo, ktoré má homofóbny či rasistický nádych.

slovakia

left justify in out

Na otázku, či je kritika hráčov Atlética Madrid za príliš fyzický prístup v zápasoch opodstatnená, Capello v odpovedi uviedol, že to nepovažuje za príliš násilné. "Futbal nie je pre ´mariquitas´,“ čo je v španielčine zdrobnenina od výrazu "marica" útočiaceho na homosexuálov. Informuje o tom server denníka Daily Mail.


Šesťdesiatosemročný skúsený kouč, ktorý v minulosti viedol aj reprezentáciu Anglicka, a v súčasnosti sedí na lavičke ruského národného tímu, sa bránil tvrdením, že jeden z významov slova „mariquitas“ je aj krehký, nežný ako víla. V takom prípade by preklad jeho slov mohol znieť tak, že "futbal nie je pre víly". Napriek tomu množstvu fanúšikov na sociálnych médiách prekáža spôsob vyjadrovania sa Capella aj preto, že obraňoval slová trénerského krajana Arriga Sacchiho


Niekdajší kouč AC Miláno či vicemajstrov sveta z USA 1994 Sacchi pred pár dňami vyhlásil, že mládežnícke tímy v Taliansku majú až príliš veľa hráčov tmavej pleti. "Taliansky futbal je momentálne bez dôstojnosti a hrdosti, pretože v mládežníckych tímoch je príliš veľa cudzincov. V mládežníckych kategóriách je veľa ´čiernych´ hráčov," citoval 68-ročného Sacchiho denník La Gazzetta dello Sport.


"Rozhodne to nie je rasizmus, čo povedal Sacchi. My naozaj potrebujeme viac talianskych hráčov v našich mládežníckych akadémiách, inými slovami hráčov s talianskou identitou. Sacchi chcel iba povedať, že mať v tíme osem alebo deväť pôvodom cudzincov nie je v poriadku,“ komentoval Capello.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies